Melk en honing voor een duurzame toekomst

In de Hoorn van Afrika is het extreem droog. In veertig jaar is het in Kenia nog nooit zo droog geweest als nu. En dat heeft grote gevolgen. Veel oogsten mislukken en er is niet genoeg te eten. De droogte is niet uitzonderlijk. Door de klimaatverandering is het de verwachting dat Kenia steeds vaker zal worden getroffen door langdurige droogte.

Productie van honing

En daarom leert Dorcas boeren om producten te produceren waarbij ze geen last hebben van de droogte. Een voorbeeld hiervan is ons programma in de zuidelijke regio Kitui waar honing wordt gemaakt. Voor het houden van bijen zijn boeren niet afhankelijk van regen. De honing kan daardoor voor mooie prijs verkocht worden, want er is veel vraag en weinig aanbod.

Jane is een van de bijenhouders in ons programma: ‘We hadden geen geld voor ons dagelijks onderhoud. Maar dankzij de trainingen en de nieuwe bijenkasten van Dorcas kan ik veel en kwalitatief goede honing produceren en verkopen.’

Doe mee!

Dorcas zet zich in tegen de effecten van klimaatverandering door trainingen te geven, kennis te delen en mensen te steunen om op nieuwe manieren inkomsten te verdienen. Manieren die bestendig zijn tegen droogte, zoals de productie van hooi, melk van koeien die goed tegen droogte kunnen en mungbonen.

Dit kunnen wij niet zonder uw hulp. Doet u mee?

Doneer nu