Weerbaar tegen droogte

Al veertig jaar lang is het extreem droog in Ethiopië. De afgelopen drie jaar viel er zelfs geen drup regen. Veel mensen in het zuiden van het land leven van de landbouw. Door de droogte groeide er niks meer, weilanden en gewassen verdorden. Bovendien was er geen water voor mensen en dieren. Boeren verloren bijna hun hele kudde, maar liefst 86 procent van hun dieren is gestorven.

Geen oogst én geen kudde, betekende ook geen eten. Mensen raakten ondervoed en werden ziek. Sommigen trokken weg naar andere plekken in de hoop daar wel te kunnen overleven.

Meer water

Het is de verwachting dat de langdurige periodes zonder regen alleen maar zullen toenemen. Daarom wil Dorcas de mensen weerbaar maken tegen droogte. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld door het aanleggen van een speciale vijver. In 2016 hebben we in de regio Argane zo’n vijver aangelegd. In het regenseizoen wordt hierin het water opgevangen. Hierdoor hadden meer dan 10.000 mensen en 25.000 dieren de afgelopen jaren wél genoeg water.

‘In de lange periode van droogte bleef er steeds genoeg water in de vijver staan. Hierdoor kon ik avocado’s, kolen en uien blijven verbouwen en oogsten en heb ik geen honger geleden.’
– Hussen Jarso Chafo (26)

Doe mee!

We willen graag meer mensen net als Hussen en zijn gemeenschap in Argane weerbaar maken tegen droogte. We kunnen dit echter niet alleen, we hebben uw steun hard nodig. Geef daarom voor hulp aan kwetsbare mensen in droge gebieden.

Doet u mee?

Doneer nu