Geef voor Mozambique

Mozambique is één van de armste landen ter wereld. Weinig mensen hebben een opleiding gevolgd, waardoor hun inkomen te laag is om voor zichzelf te zorgen. De vele uitdagingen van het land lijden tot ondervoeding, ziektes, geweld en gebroken gezinnen. Ook klimaatverandering is steeds beter voelbaar, wat de verwoestende orkanen Idai en Kenneth in 2019 pijnlijk zichtbaar maakten. Nu rebellengroepen het noorden van het land bedreigen, zijn meer dan een miljoen mensen vluchteling in eigen land geworden. Hulp is keihard nodig!

Dit doet Dorcas in Mozambique

  • We ondersteunen en beschermen de dorpen die vluchtelingen uit het noorden opvangen. Dit doen we door te voorzien in schoon drinkwater, hygiënematerialen, sanitaire voorzieningen en voedsel.
  • Veel mensen in Mozambique halen nog water uit de rivier. Dit is gevaarlijk, omdat het water vaak vervuild is én er krokodillen in de rivier leven. We leggen daarom samen met de bewoners watersystemen in de dorpen aan.
  • We helpen boeren een beter inkomen te verdienen met behulp van de Sassokippen. Deze kippensoort is beter bestand tegen het (steeds warmere) klimaat in Mozambique.Met jouw donatie zorgen we voor blijvende verandering in Mozambique.

Steun mensen in Mozambique