Doneer nu voor schoon drinkwater!

Een kwart van de wereldbevolking, ongeveer 2 miljard mensen, heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Veel van deze mensen wonen in Afrika. Het drinken van vervuild water leidt vaak tot ziektes zoals diarree, cholera, difterie en tyfus. Jaarlijks sterven miljoenen mensen aan de gevolgen van vervuild drinkwater.

In veel van de landen waar Dorcas werkt zien we de gevolgen van het drinken van vervuild water. Bijvoorbeeld in Mozambique. Dit land kampt regelmatig met overstromingen, waardoor het water in de putten en bronnen zout wordt en niet meer te drinken is. Veel inwoners hebben hierdoor gezondheidsproblemen of moeten kilometers lopen om schoon water te halen.

We hebben daarom in verschillende dorpen gezorgd voor de aanleg van watersystemen. Door deze systemen hebben de mensen continu toegang tot schoon water. De inwoners zijn gezonder en houden meer tijd over om te werken of om naar school te gaan.

We willen natuurlijk dat veel meer mensen voortaan schoon water kunnen drinken. Voor slechts 17,50 euro geef je al een persoon een leven lang toegang tot schoon drinkwater!

Steun ons werk en geef voor water!

Doneer nu